XDOC - Εφαρμογή διαχείρισης και έκδοσης δελτίων απαλλαγής από το Φ.Π.Α.

Εφαρμογή διαχείρισης και έκδοσης δελτίων απαλλαγής από το Φ.Π.Α.

Η ανάγκη
Οι εταιρίες που διακινούν αγαθά εκτός Ελλάδας και έχουν δικαίωμα απαλλαγής Φ.Π.Α. εκδίδουν ειδικά διπλότυπα δελτία απαλλαγής από το Φ.Π.Α.
Η διαχείριση των ποσών ορίων, τα μεταφερόμενα ποσά και γενικότερα το κύκλωμα διαχείρισης της απαλλαγής απαιτεί μεγάλο χρονικό διάστημα κατά την καταχώρηση, καθώς και μεγάλη προσοχή στη επεξεργασία των αξιών.

 

XDOC

H εφαρμογή XDOC αναλαμβάνει το ρόλο της διαχείρισης αυτού του κυκλώματος με ταχύτητα και με ασφάλεια υπολογισμών των δεδομένων.

 
Έκδοση διασύνδεσης
Η εφαρμογή συλλέγει τα δεδομένα από το ERP ή την εμπορική εφαρμογή και εκδίδει τα ειδικά δελτία απαλλαγής Φ.Π.Α.
Δεν επηρεάζονται τα δεδομένα του ERP ή της εμπορικής εφαρμογής, καθώς το XDOC έχει δική του ανεξάρτητη βάση δεδομένων (SQLite).

Έκδοση stand alone
Η εφαρμογή διαχειρίζεται ανεξάρτητα από το ERP ή την έχει ξεχωριστή διαχείριση των προμηθευτών και καταχώρηση των παραστατικών αγορών προς απαλλαγή.

 

Οικονομική χρήση και αθροιστές
Το XDOC διαχειρίζεται αθροιστές ανά οικονομική χρήση.

 

Συλλογή παραστατικών (έκδοση διασύνδεσης)
Η εφαρμογή συλλέγει παραστατικά από την εμπορική εφαρμογή και τα εισάγει σε μία λίστα στο XDOC, διαθέσιμα προς επεξεργασία.

Μετασχηματισμός
Ο χρήστης έχει την δυνατότητα επιλέγοντας μία εγγραφή να την μετασχηματίσει σε «Ειδικό διπλότυπο δελτίο απαλλαγής ΦΠΑ» υπολογίζοντας έτσι όλα τα επιμέρους ποσά καθώς και να ενημερώσει τους αθροιστές χρήσης.

 

Έκδοση δελτίου απαλλαγής
Ο χρήστης επιλέγει ένα παραστατικό που έχει μετασχηματισθεί για να εκδοθεί.

Ακύρωση μετασχηματισμού
Ο χρήστης έχει την δυνατότητα να ακυρώσει ένα μετασχηματισμό.

 

Εκτυπώσεις
Οι εκτυπώσεις που διαθέτει η εφαρμογή του XDOC είναι η «Ειδική συγκεντρωτική κατάσταση για τις απαλλασόμενες συναλλαγές» που απαιτείται για την εφορία καθώς και η «Αναλυτική κατάσταση για τις απαλλασόμενες συναλλαγές» για λόγους ελέγχου.

 

Περιβάλλον
Η λειτουργικότητα της εφαρμογής είναι φιλική προς τον χρήστη.

 

Διασύνδεση
Η εφαρμογή έχει υλοποιηθεί και διασυνδέεται με τα ERP της Epsilon SingularLogic Pylon, Galaxy, EurofasmaNext. Ο σχεδιασμός και η ανάπτυξη της εφαρμογής έχει υλοποιηθεί με τέτοιο τρόπο έτσι ώστε να μπορεί να συνδεθεί με οποιαδήποτε ERP ή εμπορική εφαρμογή.